Over DTC

sitHondenschool DTC bestaat meer dan 20 jaar en levert continue hoge kwaliteits-trainingen. Buiten het prettige feit dat de trainingen grotendeels in een hygienische verwarmde/gekoelde hal plaatsvinden, staat bij DTC de kwaliteit van de instructeurs voorop.

De instructeurs van DTC hebben een landelijk erkende instructeurs opleiding afgesloten en volgen meerdere keren per jaar bijscholingscursussen van specialisten in hondentraining- en opvoeding. Regelmatig worden de cursussen in het team besproken en indien nodig aangepast aan nieuwere trainingsmethoden.

Het instructeursteam en de lessen worden aangestuurd en begeleid door Tinley gedragstherapeut Mark Wibier.

De cursussen bestaan uit 12 lessen van ongeveer 50 minuten. Hierbij inbegrepen zit een map met informatie, een theorieles en een lezing over hondengedrag.

Bij DTC worden de lesuren zodanig ingevuld dat eigenaren plezier krijgen in het bezig zijn en werken met hun hond en hierdoor een beter inzicht en beter contact met de hond leren opbouwen. Onze cursussen zijn er niet op gericht te trainen naar een examen, maar wij hebben als uitgangspunt u als eigenaar te leren hoe een hond gedragingen leert ( en afleert) en in uw gezin leert te functioneren. Op die manier krijgt u beter inzicht in hondengedrag en waarom uw hond bepaald gedrag vertoont.

Omdat iedere baas-hond combinatie niet te vergelijken is met een andere combinatie, is onze manier van lesgeven zeer individueel. De cursussen zijn zo opgebouwd, dat iedereen les krijgt die past bij het niveau van baas en hond.

De oefeningen worden behandeld aan de hand van een aantal situaties, die u met uw hond dagelijks tegenkomt. Uw pup leert hierdoor gemakkelijker met situaties om te gaan, en u leert bewust om te gaan met het gedrag dat uw hond in deze situaties toont.