Nieuwe cursussen in januari

DTC start wekelijks nieuwe cursussen op voor puppies en jonge honden. De lessen vinden plaats in onze hygiënische hal of op het afgesloten buitenterrein. Wij passen de plaats aan het weer aan zodat de kwaliteit van de lessen altijd optimaal en gegarandeerd is.

In juli staan er verschillende nieuwe cursussen voor puppies, jonge honden en pubers gepland. Deze cursussen zijn zowel overdag door de week en ‘s-avonds.

IMG_5123

Pupjes vanaf 8 weken zijn bij ons van harte welkom, zij moeten wel een eerste enting gehad hebben, bij inschrijving moet het entboekje mee worden genomen ter controle. In de eerste paar lessen is vooral de socialisatie belangrijk, omdat de pup dan in de meest gevoelige leerperiode van hun leven zit. In de latere lessen komen een aantal basisoefeningen aan bod die nodig zijn voor de verdere opvoeding van de pup, zoals zit, tandjes kijken, komen naar de baas.

De hond gaat deze oefeningen in de praktijk brengen d.m.v. de thema’s verzorging en vreemde voorwerpen en situaties.

De cursist leert om te gaan met alle aspecten van puppiegedrag. Theorie en praktijk worden in 12 lessen met elkaar afgewisseld. Kinderen vanaf 10-12 jaar mogen met hun eigen hond deelnemen aan de trainingen, onder begeleiding van een volwassene.

Na de socialisatie(puppie)cursus volgt de beginnerscursus. In deze cursus worden een aantal oefeningen die in de socialisatiecursus aan bod zijn geweest uitgebreidt, plus een aantal oefeningen die strenger worden zoals het netjes meelopen aan een losse riem, komen naar de baas als hij/zij roept terwijl er andere honden rondlopen ter afleiding, blijven op een afstand en gewend raken aan los meelopen. Theorie en praktijk over hondengedrag wordt tijdens deze lessen uitgebreid behandeld.