DTC Dog Training Center
De beste en leukste hondenschool van Drenthe !
Home Les-uren Evenementen Cursussen Gedragstherapie Uitslagen Diversen Links
behendigheidswedstrijden
Onderlinge kerstwedstrijd
Showresultaten
GGB Club examen
Nieuwjaarswedstrijd Behendigeid

Wedstrijdverslag 22-04-2007

Alphen a/d Rijn

Behendigheidswedstrijd FHN.

 

t Lijkt niet altijd wat het is.

 

Lucia en Sebastiaan waren de enigen die zich voor deze wedstrijd, welke eigenlijk best wel ver weg was, ingeschreven. s Morgens vroeg om half zeven vertrokken van de carpoolplaat in Wachtum. Eenmaal in Alphen aangekomen bleek het ook daar prachtig weer te zijn. Lucia mocht als eerste start in de C-midi met de Gambling (in 30 seconden punten verzamelen). Dit ging erg goed. Een 4e plaats met 290 punten. Het tweede rondje, het vast parcours, ging eigenlijk ook wel goed alleen resulteerde het in de diskwalificatie. Boris ging als een speer van start. Tijdens de afloop van de kattenloop kwam het jachtinstinct naar boven. Geritsel in plastic zakjes betekend meestal eten!!, dus in plaats van de hoogte sprong te nemen, ging meneer mooi de ring uit om te kijken of het klopte. Helaas voor Boris was het geen eten. Eenmaal terug in de ring sprong hij de hindernis van de verkeerde kant en ja dat is niet de bedoeling. Een diskwalificatie tot gevolg, verder een heel mooi rondje gelopen. Dit zou moed geven voor de Jumping.

Bij de start van de Jumping ging Boris als een speer van start, zo snel dat hij een hindernis voorbij liep en de tunnel indook. Ook dit was niet de voor geschreven parcoursvolgorde en resulteerde dus ook in een diskwalificatie. Helaas.

Sebastiaan met Olivier startte als vierde in de C-Mini. De gambling ging ook erg lekker, veel verschillende toestellen genomen, alle latjes laten liggen en (toevallig ook) 290 punten verzameld. Dit was goed voor de 5e plaats. Het vast parcours ging erg voortvarend, de scheidsrechter had een leuk rondje bedacht. Veel lange lijnen en af en toe korte wendingen., maar goed, dat ter zijde. In het vast parcours tikte Olivier n latje van de ligger af, en finishte als 8e (was de snelste met 1 fout). De Jumping, welke ook snel ging, ging ook niet foutloos. En weigering en n latje was goed genoeg voor de 11e plaats. Wel was de 2e snelste tijd genoteerd, maar ja foutloos gaat voor.


Eenmaal bijgekomen van het idee dat er geen bekers (waar we natuurlijk voor komen) in de wacht waren gesleept, hadden we besloten om maar naar huis te gaan. We waren dus ook al om 18.00 uur thuis vanuit Alphen a/d Rijn. In de auto hadden we het er nog over gehad, het mager dagresultaat. We zijn de voorgaande wedstrijden een beetje verwaand geworden en zijn nu weer even op onze plek gezet. Maar uiteindelijk is Sebastiaan met Olivier de enige combinatie geweest die deze dag alle rondjes heeft uitgelopen en aan de selectiecriteria heeft voldaan. Dit houdt in dat hij nu op de 1e plaats staat om deel te nemen aan de wereld kampioenschappen in 2008. Maar er zijn nog veel wedstrijden te gaan en er kan nog veel meer gebeuren. Lucia heeft geen dagresultaat behaald ivm de diskwalificatie(s). Maar ze is nog wel de enige combinatie die foutloos op de 4e plaats in de competitie staat en als reserve voor de WK.

Motto, eind goed al goed.  Met veel plezier en een mooie dag. Lucia Mertens

Zondag 15 april 2007 was er in Nordhorn(Duitsland) een beginners wedstrijd. Hieraan deden 101 honden mee waarvan 4 DTCers.
Even voorstellen  Ben met Pepa, Stephan met Ferrow, Remco met Luckey en Sebastiaan met Robbie.


We hadden ontzettend veel geluk met het weer. Het was een record warme dag zo vroeg in het jaar Dus het was lekker genieten. Het was erg gezellig, bij aanvang was er een ontbijt en ook de rest van de dag waren er heerlijke Kuchen, schnitzels und salat!!!!


Ook de parcoursjes waren erg leuk. Goed te doen voor iedereen en de ''moeilijke'' toestellen zoals wip, paaltjes en Band waren weggelaten.
Verder was er er een heuse spreker die de hele dag aan elkaar gepraat heeft. Iedereen werd aangemoedigd en langzamere honden werden een handje geholpen en iedereen kreeg een geweldig applaus, kortom erg sportief.
Onze lopers hebben zich kranig gehouden en uiteindelijk heeft iedereen zijn rondje gelopen.
Robbie mocht zelfs een eerste prijs meenemen! Pepa kreeg het hardste applaus. Zij rende het snelste, helaas vergat ze de hindernissen. Maar ze had wel veel pret! Lucky kwam helemaal foutloos rond hoewel ze in het begin moeite met de schutting had. Die was ook zooooo hoog!
Ferrow vond de tunnels maar raar maar met wat hulp is ook hij rondgekomen. Applaus voor jullie allemaal.
Het was een erg sportieve dag en ik heb aan de kant genoten. Foto's en tekst : Lucia Mertens.

Verslag van Sylvia:

2e Paasdag hadden we een wedstrijd in Bemmel, onder Arnhem. De wedstrijd zou ook een half uur eerder beginnen, dan normaal, dus al met al zr vroeg op, op 2e Paasdag :-( Om 5.45 uur gingen we rijden.Voor deze wedstrijd hadden Lucia, met Boris, Sebastiaan met Olivier en Ben met Peppa en Sylvia met Savanne zich ingeschreven.

  

 

Voor Ben was dit de eerste wedstrijd met Peppa en voor Sylvia de eerste buiten wedstrijd met Savanne. Lucia en Sebastiaan moesten al vrij snel lopen nadat we er waren, maar Ben en Sylvia konden rustig aan doen, die waren pas tegen 11.00 uur voor de eerste keer aan de beurt.

Ben heeft prima gelopen en heeft het grootste applaus gehad, Peppa was erg jolig en ging alle 3 de keer dat Ben moest lopen de ring uit, dat leverde hem helaas 2 x een diskwalificatie op en op het spel een laatste plaats.Sylvia was op het spel 19e, ze ging onderuit (benen in de knoop/stapte in een kuil) dus ze hadden 90 punten.

2 Keer de kattenloop overgegaan maar beide keren miste Savanne het raakvlak (de scheidsrechter stond er heel erg dicht op, waardoor Savanne eraf springt). Toen het vaste parcours, waren ze 12e, was jammer, ze hadden een weigering op de paaltjes en de op en afsprong van de kattenloop ging niet goed (Savanne had het raakvlak niet ) dus 15 strafpunten. Sylvia had de scheids gevraagd of hij meer afstand wilde houden bij de kattenloop, zodat Savanne er niet af zou springen, bleef ze zelf te dicht bij staan en bukte naar Savanne toe om haar te wijzen op het raakvlak, jump aan de zijkant eraf en de opsprong nam Savanne gewoon te snel.

 Toen nog de jumping, het was inmiddels al tegen 17.00 uur  Waren ze 11e, ze hebben heel erg mazzel gehad dat het geen disk was, want deze ronde was ineens in een andere ring, Savanne was ineens erg jolig en de eerste 3 of 4 hindernissen gingen goed, maar daarna ging ze ff heel erg rond scheuren en ook de ring uit, maar ze kregen geen disk en gelukkig nam Savanne niet zelf een toestel daarna maar kwam ze weer bij Sylvia en hadden we weer contact zodat ze het rondje goed af konden maken, nog heel ff wilde ze weer rond gaan scheuren maar Sylvia kon op tijd ingrijpen en ze kwamen goed rond   Dus 2 promotie punten behaald! Het was een geweldige dag, maar wel lang, we waren tegen 21.00 uur weer thuis. Op naar de volgende wedstrijd, ik heb er al weer zin in!

 

Behendigheid 2006

Het behendigheidsseizoen 2006 is gisteren weer afgesloten met het NK te Wanroij.
Na een tot het laatste toe spannend seizoen zijn nu de plaatsen weer
verdeeld.


Gerard van Sloten heeft met Kira de 6e plek in de competitie behaald bij de debutanten en gaat volgend jaar naar de Amaxi.

Sebastiaan de Groot met Olivier heeft de 4e plek bemachtigd in de competitie en op het NK de 3e plaats in de Bmini klasse. Hij is tevens gepromoveerd naar de C
klasse.
Lucia Mertens met Boris heeft de 2e plaats in de competitie gehaald van de C klasse. Op het NK een nette 4e plaats.
Het was een geweldig seizoen met veel bekers en wat belangrijker is VEEL plezier. De eerste wedstrijd staat in februari 2007 al weer gepland dus we trainen lekker door.
Nieuwsgierig geworden???
Kom eens kijken naar een training op donderdag avond!