DTC Dog Training Center
De beste en leukste hondenschool van Drenthe !
Home Les-uren Evenementen Cursussen Gedragstherapie Uitslagen Diversen Links
Puppielessen
Les oudere honden
Showtraining
Behendigheid
Gehoorzame Huis Hond
DTC Kinder Club
Vuurwerkcursus 2008
Fit For Fun
Rally Obedience

Rally O

 

In ons streven om bij DTC voortdurend aantrekkelijke trainingen en cursussen aan te bieden wordt er binnenkort een nieuwe hondensport geďntroduceerd voor iedereen die graag met zijn/ haar hond bezig wil zijn en bij wie plezier in de training voorop staat.

Een aantal jaren geleden is in Amerika Rally O (Rally Obedience) ontwikkeld als nieuwe vorm van hondentraining en –sport. In de loop van de jaren is deze sport een groot succes geworden. Inmiddels behoort het tot de meest populaire hondensporten in dat land. Mark Wibier had in Amerika al kennis met Rally O gemaakt op een conferentie voor trainers en gedragstherapeuten en heeft daar met eigen ogen kunnen zien dat Rally Obedience veel uitdagingen heeft voor iedereen.

 

Rally Obedience (Obedience, gehoorzaamheid) is een gehoorzaamheidstraining in de vorm van parkoersen, zoals bijvoorbeeld bij behendigheid. In het parkoers staan gemiddeld 12 tot 20 borden met verschillende opdrachten die zo netjes mogelijk en binnen een bepaalde tijd uitgevoerd moeten worden. Het aantrekkelijke aan Rally O is de grote variatie aan oefeningen die aangeleerd worden. In het beginnerniveau zijn er 30 verschillende oefeningen. In het hoogste niveau zijn dat er iets meer dan 50. Hierdoor is training altijd gevarieerd en altijd weer anders voor baas én hond.

Een ander groot verschil met de meeste andere hondensporten, is dat bij Rally-O de hond mag worden aangemoedigd door middel van praten, kloppen op het been, in de handen klappen en belonende signalen. Het doel van Rally is een vrolijke combinatie die een parcours energiek loopt.

 

 

 

                                                           

Rally Obedience is geschikt voor iedere sociale hond. In het beginnersniveau zijn alle honden aangelijnd. In de gevorderden- en vergevorderdenniveau worden de oefeningen los uitgevoerd. Geen hond is te oud om mee te doen! Er zijn ook geen gezondheids- of rasbeperkingen om Rally mee te kunnen doen.

 

Binnen uw hondenschool zal Rally lessen op verschillende dagen, zowel ’s-avonds, overdag als op zaterdag, worden aangeboden. Als extra zal een onderlinge competitie worden opgezet voor diegenen die graag het wedstrijdelement willen zoeken.

 

Foto's van de Rally-O demonstratie- en informatiedag:

 

 

 

 

Voor verder informatie vraag uw instructeur/ instructrice en vraag naar het boekje met alle oefeningen en uitvoeringen!