DTC Dog Training Center
De beste en leukste hondenschool van Drenthe !
Home Les-uren Evenementen Cursussen Gedragstherapie Uitslagen Diversen Links
DTC hal Schoonebeek
Route
Telefonisch Contact
Digitaal Contact
nieuwe cursisten
Mark Wibier
Beleid DTC
Cursusgeld 2008
NIEUWS - UPDATES
Medewerker gezocht

Profiel Mark Wibier 

 

Mark Wibier is van jongs af aan bezig met honden. Al vanaf zijn twaalfde is hij in het binnen- en buitenland actief in verschillende disciplines in de hondensport en –training. In eerste instantie in de africhtingsport met zijn eigen Hollandse Herders. Mark is bijvoorbeeld gediplomeerd pakwerker. Niet veel later groeide zijn interesse in de fokkerij en tentoonstellingswereld enorm. Jarenlang heeft Mark in familieverband de drie variëteiten Hollandse Herders gefokt en geshowd. Sinds een aantal jaren is hij samen met zijn vrouw Roosmarie nationaal en internationaal zeer succesvol met hun eigen gefokte Old English Sheepdogs. Naast de Bobtails bestaat hun hondenhuishouden ook uit een Saarloos Wolfhond en een drietal Whippets, waarmee regelmatig geshowd en af en toe mee gefokt wordt.

 

Zijn nieuwsgierigheid in hondentraining en –gedrag groeide door het volgen van allerlei cursussen in de eerste jaren van zijn hondenhobby. De trainingen met positieve benadering naar de hond toe werden enorm belangrijk voor hem. Zijn nieuwsgierigheid werd bevredigd door meer en meer cursussen en opleidingen te volgen op het gebied van gedrag en training. Hij volgde de opleiding Gedragstherapie bij de Nederlandse Vereniging in Opvoeding en –Opleiding (O & O) in 1991. Daarop volgden cursussen en opleidingen in Nederland (via O & O en Universiteit-Utrecht), Duitsland, Engeland (APBC en APDT-UK) en in Amerika (APDT). Diverse cursussen over homeopathie en Bach- Bloesem therapie maakten zijn kennis completer. Al enkele jaren is hij officieel gedragskeurmeester voor de Raad van Beheer ( Kennelclub Nederland) voor diverse rassen. Mark heeft zich aangesloten bij de 'Tinley' gedragstherapeuten, een gerenommeerde groep gedragstherapeuten waar men pas na een streng toelatingsbeleid toegelaten wordt.

 

Mark geeft ieder jaar zelf gastlessen aan het Zinman College (Wingate Institute) en Bakeman’s World of Dogs in Israel. Zeer eervol was de uitnodiging om een lezing op de Euro OES  –de jaarlijkse, internationale bobtailmanifestatie- in 2003 in Spanje te verzorgen. In september 2005 heeft Mark een lezing over het gedrag en probleemgedrag van de Bobtail op het 100-jarig jubileum van de Old English Sheepdog Club in Amerika verzorgd waar meer dan 250 toehoorders waren.  Buiten de gedragscursussen om is Mark nu ook geslaagd om als keurmeester exterieur (op tentoonstellingen) aan de slag te kunnen gaan.