Na de brand in 2009 en het verwoest zijn van de hal waar de DTC cursussen gegeven werden, was al snel duidelijk dat er in de nieuwe hallen geen behendigheid meer gegeven kon worden. Om in de nieuwe hallen tapijt te leggen waar men behendigheid op kon houden werd te kostbaar en in de jaren ervoor was gebleken dat tapijt een niet al te ideale ondergrond was om ‘hondschoon’ te houden.

Omdat we hebben vernomen dat veel mensen wel actief bezig willen zijn met hun hond, hebben we een andere tak van sport uitgekozen die zowel buiten als binnen kan worden gegeven: Fit For Fun ( FFF)

Honden nemen in ons leven een steeds nadrukkelijker plaats in. Als men een pup in het gezin opneemt is het al heel normaal dat men een gehoorzaamheidscursus volgt. Hondenbezitters komen vaak tijdens deze cursussen tot de ontdekking dat het samen bezig zijn heel erg leuk is. Voor degenen die iets willen op sportief gebied is Fit For Fun wellicht ideaal. Het biedt aan bijna alle hondenbezitters de mogelijkheid om met de hond te werken op een hondvriendelijke manier.

Je zou het een combinatie kunnen noemen van gehoorzaamheid, behendigheid en denkwerk, de discipline Hersendenkwerk voor honden is toegevoegd.

Fit For Fun is opgezet voor alle hondeneigenaren, ongeacht de leeftijd, die sportief en gezond bezig willen zijn met hun hond. Doordat de basis van FFF eenvoudig van opzet is, leert men het programma snel. Voor de honden is het speels van opzet.

Met bijna alle honden, van groot tot klein, kan men deze sport beoefenen. Of je nu een Hovawart, Mechelse herder, Friese Stabij, Maltezer Leeuwtje, of een andere hond hebt, ze kunnen allemaal meedoen. Pups moeten nog een jaartje of anderhalf wachten en eerst een cursus gehoorzaamheid hebben gevolgd. FFF is gemakkelijk aan te leren.