DTC KidsClub op woensdag 4 oktober

Op elke eerste  woensdag van de maand komt de DTC KidsClub bijeen voor leuke en leerzame lessen samen met de honden. DTC KidsClub is voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd. Bij DTC vinden we het erg belangrijk om kinderen verantwoord te betrekken bij de opvoeding van de familiehond. Kinderen en honden kunnen de grootste maatjes worden als ze samen verantwoord opgevoed worden. Onderzoeken hebben veel positieve resultaten aangetoond in de sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen die bewust opgroeien met huisdieren. Anderzijds, er komen ook veel problemen voor met kinderen en huisdieren die niet bewust samen opgroeien en opgevoed worden. Honden beschouwen kinderen tot en met een jaar of twaalf niet zoals ze ons mensen beschouwen. Kinderen tot de puberleeftijd worden in de regel beschouwd als “puppy op twee benen”.

Het is in allerlei internationale onderzoeken ook gebleken, dat gemiddeld 75% van de hondenbeten bij kinderen komen van voor de kinderen bekende hond (eigen hond, een bekende hond van familie, vrienden en buren). In de meeste gevallen konden de beten voorkomen worden omdat ze veroorzaakt werden door onwetenheid en verkeerde communicatie. Wij vinden het belangrijk incidenten problemen te voorkomen die fysieke en psychische schade bij kinderen kunnen veroorzaken.

Tinley-Gedragstherapeut Mark Wibier geeft elke eerste en vaak ook de tweede woensdag de DTC KidsClub. In de KidsClub komen de kinderen met hun eigen hond. Als de eigen hond te groot of te sterk is dan doen Tom en Oprah graag mee als “leenhond”. De DTC KidsClub is leerzaam, speels, creatief voor kinderen. Op onderhoudende en speelse manieren leren kinderen theorie over hondengedrag, doen ze oefeningen (zowel gehoorzaamheid als spelletjes) samen met hun eigen hond en leren ze een truc die alleen zij leren en beheersen.

De kosten voor een les bedraagt slechts € 11,00 inclusief een consumptie in de pauze. Aanmeldingen kan via het contactformulier op deze site, telefonisch op 0524-531525 en aan de bar. De eerstkomende les is op woensdag 13 mei om 14.00 uur.IMG_2264[2]