DTC                      Dog Training Center Schoonebeek

 

Cursustijden

Nieuwe Cursus

Geen les op:

Inschrijven

Adres & Route

Tinley-lezingen

Gedragstherapie

DTC kids Club

Agenda 

Showuitslagen

Behendigheid

Fit For Fun

DTC hondenfoto's

DTC verkiezing

GG trainingen

DTC Café 

Gedrag-artikelen

De trainingshal

Homepages van fokkers die bij DTC trainen 

Terug

Klik hier voor informatie over trainingen

Verslag & foto's vriendschappelijke wedstrijd Grazy Dogs x DTC Schoonebeek
Verslag wedstrijd Ane

 

Info:

Tegenwoordig zijn er veel verschillende hondensporten, waar baas en hond veel plezier aan beleven. Behendigheid is daar één van. Deze sport is niet alleen gezond voor beiden, maar versterkt ook nog eens de band tussen mens en dier. Tijdens de behendigheidscursus maakt de hond kennis met allerhande toestellen, zoals hoogtesprongen, tunnels, schutting en paaltjes, waar hij overheen en onderdoor kan springen.
De cursus bestaat uit 12 lessen, waarbij de baas-hond combinatie les krijgt van een of meerdere ervaren behendigheidstrainers. 
Nadat de cursisten behendigheid voor beginners hebben gedaan, bestaat er de mogelijkheid door te gaan naar de behendigheid voor gevorderden en wedstrijden.

* De behendigheidtrainingen worden gegeven op donderdagavond.

* Iedere hond is welkom, maar hij/zij moet goed luisteren en los mee kunnen lopen zonder andere honden te hinderen. Kleine honden moeten minimaal 9 maanden oud zijn, grote honden minimaal 1 jaar, zij moeten op HD onderzocht zijn.

* De behendigheidtrainingen worden gegeven door gediplomeerde behendigheid-instructeurs.

* Licenties om wedstrijden te lopen worden bij de FHN ( Federatie Hondensport Nederland) aangevraagd.

Meer info? Bel ons gerust! 0524-531525

Vriendschappelijke wedstrijd Crazy Dogs-DTC in Nordhorn 28-08-2005.

Afgelopen zondag hebben we een geslaagde wedstrijd gehad.

Er deden gelukkig buiten Sebastiaan, Christine en ik ( Lucia) ook een aantal beginnende DTC-ers mee. We hadden een mooi zonnetje meegebracht en het was heerlijk weer om te lopen. Iedereen heeft goed zijn best gedaan en het viel enorm mee hoe de honden buiten waren. In het begin was het wel een gesnuffel en onwennigheid maar naarmate de dag vorderde hoe beter het ging. Je merkte wel duidelijk het verschil in snelheid van de honden. Sancho kreeg er echt schik in en begon vaart te maken. Moniek met Balou haalde zelfs nog een 2e prijs. Al met al een geslaagde dag met een goed verzorgde BBQ na afloop die er goed inging.

Uitslag beginners en gevorderden

  Elliz  met Senna dis-5e-dis

Corrie met Jolene  dis-4e-dis

Mattanja met Sancho dis-6e-6e

Moniek met Balou 6e-5e-2e

Lucia met Luca 4e-1e-1e

Uitslag Wedstrijdlopers

Sebastiaan met Olivier dis-7e-6e

Christine met Nexon 2e-4e-4e

Mighty 7e-9e-dis

Popov  5e-8e-5e

Lucia met Max dis-3e-8e

Boris dis-1e-2e

VERSLAG WEDSTRIJD ANE

De dag begon natuurlijk al goed met een mooi zonnetje en iedereen was in een goede stemming. De organisatie was tot in de puntjes verzorgd en iedereen kon op tijd beginnen, dit zijn we wel eens anders gewend . We hadden twee debutanten Renate en Corrie die zich weer prima staande wisten te houden en keurige rondjes hebben gelopen en zelfs weer promotiepunten in de wacht wisten te slepen. Gelukkig hebben we het ook nog even geregeld dat Ineke en Elliz hun licentie hebben en zij kunnen in Nieuwolda en Tynaarlo nog meelopen. Leuk om weer met een stel gemotiveerde mensen op pad te kunnen gaan, en dat de Corinne van de FHN het allemaal zo vlot heeft kunnen regelen.

  De grote verassing was dat Joke een puik rondje foutloos en snel heeft gelopen en daarmee eerste is geworden. Des te mooier omdat het de laatste tijd niet helemaal ging zoals ze wilde. Maar zo zie je maar, met een hoop geduld en doorzetten kom je er ook.

Sebastiaan heeft weer mooie rondjes laten zien en heeft ook een beker voor de tweede plek meegenomen en twee maal een derde plaats waar ze jammer genoeg geen bekers voor hadden.

  Christine ging lekker rond met haar hondjes in de veteranenklasse. Het is al een prestatie vind ik om met drie honden te starten. Het is een kleine klasse en daardoor moet je snel achter elkaar starten dus als je nog bij loopt te komen van de een moet je alweer met ander. En ja met zo’n leeftijd (hihi)

  En Boris ging ook prima. Hij weet zich met zijn leeftijd ( 8 jaar) nog aardig staande te houden in de hoogste klasse. Hij is zeg maar een goede subtopper.  

Tja wel moeilijk hoor tussen al dat jonge snelle spul. Hij staat momenteel nog op een nette 10e plaats in de wereldkampioenschap competitie(?) Sebastiaan loopt volgende week met Boris in Alphen de Rijn. Dit is een WK kwalificatie EN internationale wedstrijd, dus zet hem op!!!! Noot redactie: Boris heeft op 2 oktober op de Internationale behendigheidswedstrijd te Deinze (B) de tweede prijs gehaald!

 

 

TERUG NAAR BOVEN