DTC                      Dog Training Center Schoonebeek

 

Cursustijden

Geen les op:

Inschrijven

Adres & Route

Tinley-lezingen

Gedragstherapie

DTC kids Club

Agenda 

Evenementen

Showuitslagen

Behendigheid

Fit For Fun

DTC hondenfoto's

DTC verkiezing

GG trainingen

DTC Cafť 

Vuurwerkcursus

Showtrainingen

Gedrag-artikelen

De trainingshal

Homepages van fokkers die bij DTC trainen 

Terug

Gelukkig Nieuwjaar!  

Binnenkort staan de feestdagen weer voor de deur. Een tijd die voor veel mensen gelijk staat aan warmte en gezelligheid maar die door veel honden ervaren wordt als een periode van lawaai en angst.

Met name rond Oud & Nieuw leven veel honden in voortdurende stress en angst door hun angst voor knal- en siervuurwerk. Honden uiten hun angsten op verschillende manieren, uiteenlopend van: wegkruipen, onrustig heen en weer lopen door het huis, niet meer naar buiten durven, onzindelijk worden tot zelfs agressiviteit naar de eigenaren of epileptische aanvallen.

De ďslaaptabletjesĒ van de dierenarts helpen Ėsoms- wel tijdens oudejaarsnacht maar bieden geen oplossing in de vaak vreselijke weken vooraf aan het feest.

Voor het vijfde jaar organiseert Tinley-Gedragstherapeut Mark Wibier specialistische cursussen voor honden met angst voor vuurwerk. Aan de hand van diverse, speciaal voor dit soort therapieŽn bestemde CDís worden honden en hun eigenaren allerlei technieken aangeleerd om de angst voor vuurwerk weg te nemen of tenminste te verlichten. Mark Wibier maakt gebruik van allerlei positieve methodieken die de angst systematisch verminderen.

Doordat de training zeer individueel gericht is wordt de methodiek aan de hond aangepast, zodat er sprake is van een zoín optimaal mogelijk effect.

Tegelijkertijd worden de eigenaren geleerd hoe er in de eigen omgeving gehandeld moet om het gedrag van de hond te verbeteren. Niet alleen de hond leren, de eigenaren ook!

Op veler verzoek wordt er ook dit jaar weer een cursus gestart voor puppies. Deze cursus is bedoeld als preventie voor mogelijke angst voor vuurwerk. Alle honden die nog geen Oud & Nieuw hebben meegemaakt komen in aanmerking voor deze cursus die er op gericht is honden vertrouwd te maken met elke vorm van lawaai dat vuurwerk maakt. Voorkomen is beter dan genezen, dit geldt zeker bij jonge honden

De cursussen voor honden met angst voor vuurwerk wordt gehouden in de DTC-hondenschool in Schoonebeek, zowel ís-avonds als overdag.

Om therapieŽn voor angst en fobieŽn toe kunnen behandelen is specialistische kennis van het hondengedrag en leerpsychologie vereist. Mark Wibier is gediplomeerd en erkend gedragstherapeut voor honden, aangesloten bij Tinley, een van de best gerenormeerde vereniging van Gedragstherapeuten. Er zijn ook vaak onopgeleide mensen bezig met gedragstherapie en vuurwerkcursussen, hetgeen grote risicoís voor de honden met zich meebrengt.

Meer inlichtingen over de cursussen kunnen verkregen worden via: 0524-531525 of mark@wibier