Linda Buitenkamp

Kynologisch Instructeur

Ik ben Linda Buitenkamp en heb mijn hele leven al honden om mij heen gehad, eerst toen ik nog bij mijn ouders woonde en later toen ik getrouwd was. Het waren altijd kruisingen en aan opvoeden werd toen in die tijd nog niet gedacht. De samenleving was toen ook heel anders.

Op een gegeven moment wilde ik een rashond en dat werd een Border Collie. Ik dacht dat ik hem zelf wel kon opvoeden maar dat liep even anders.  Zodoende ben ik 15 jaar geleden bij Mark in de hondenschool terecht gekomen met mijn hond. Gelukkig was ik er op tijd bij. Na een jaar had ik een geweldige hond die mij begreep en ik hem. Maar het allerbelangrijkste …. ik wist een heleboel meer over het gedrag van mijn hond en een heleboel meer. Mark zag blijkbaar iets in mij  en heeft hij mij gevraagd of ik geen instructeur wilde worden. Na het volgen van een cursus van O&O  ben ik les gaan geven.  Ik ben begonnen met het geven van de puppycursus en later kwamen de vervolg lessen erachteraan. Er kwam nog een Border Collie bij en nadat ik in het bezit van deze 2 honden was kwam er nog een Australian Shepherd bij in ons huishouden. Een paar jaar later keek ik in de prachtige ogen van een Old English Sheepdog (Zoë) en sindsdien ben ik verkocht aan dit ras. Op dit moment hebben wij 3 honden. Jodie, Bruce en Dexter. Af en toe loop ik een show met een van de honden.

Momenteel geef ik  op donderdagavond om 18.00 les en het introductie uurtje om 19.00 uur. Ook  geef ik op dinsdagavond om 18.00 uur les. Ik hoop dat ik nog een poos door kan gaan met het geven van cursussen, het contact met de cursisten en alle medewerken van DTC is iets wat ik niet zou willen missen.