Mark Wibier

Kynologisch Instructeur & Tinley-Gedragstherapeut

Mark is opgegroeid in een echte hondenfamilie. Vanaf kindsbeen is hij actief in de wereld van hondensport- en training. Al vanaf zijn twaalfde is hij in het binnen- en buitenland actief in verschillende disciplines in de hondensport en –training. In eerste instantie in de africhtingsport met Hollandse Herders. Jarenlang heeft Mark in familieverband de drie variëteiten Hollandse Herders gefokt en geshowd. Sinds een aantal jaren is hij samen met zijn vrouw Roosmarie nationaal en internationaal zeer succesvol met de eigen gefokte Old English Sheepdogs. Naast de Bobtails bestaat ons hondenhuishouden ook uit een Whippet, waarmee regelmatig geshowd en gecourst werd.

De nieuwsgierigheid in hondentraining en hondengedrag groeide door het volgen van allerlei cursussen en trainingen. De trainingen met positieve benadering naar de hond toe werden enorm belangrijk voor mij. Zijn nieuwsgierigheid werd bevredigd door meer en meer cursussen en opleidingen te volgen op het gebied van gedrag en training. Mark volgde de opleiding Gedragstherapie bij de Nederlandse Vereniging in Opvoeding en –Opleiding (O & O) is samenwerking met de Universiteit Utrecht in 1991. Daarop volgden cursussen, opleidingen en bijscholingen in Nederland , Duitsland, Engeland (APBC en APDT-UK) en in Amerika (APDT). Diverse cursussen over homeopathie, Bach- Bloesem therapie  en ook medicijnleer maakten de algemene kennis completer. Al enkele jaren is Mark officieel gedragskeurmeester voor de Raad van Beheer (Kennelclub Nederland) voor diverse rassen.

Mark is aangesloten bij Tinley als gedragstherapeut voor honden. Tinley is een organisatie van hoog opgeleide gedragstherapeuten voor meerdere diersoorten.

Mark Wibier was meerdere jaren gastdocent g aan het Zinman College (Wingate Institute, een hoge school in Tel Aviv) en Bakeman’s World of Dogs in Israel. Ook geeft Mark lezingen over hondengedrag en gedragstherapie in Nederland en het buitenland. Onder andere was hij spreker op de jubileum van de club voor Old English Sheepdogs in Amerika, maar sprak hij ook in onder andere Spanje, Duitsland, Rusland, Engeland en Tsjechie over honden.

Naast gedrag is Mark ook internationaal actief als keurmeester op internationale hondententoonstellingen. Hij jureerde op hondententoonstellingen in 15 landen, waaronder onder andere in Siberie, Israel en Australie. In de rest van zijn vrije tijd studeert Mark psychologie aan de Open Universiteit.

Mark is de oprichter van DTC in Schoonebeek. Samen met het team gemotiveerde en gediplomeerde instructeurs en medewerkers werkt hij met passie 6 dagen in de week met en voor hondeneigenaren en hun honden.