Karin Santing

Kynologisch Instructeur

Hallo mijn naam is Karin Santing, van kinds af aan ben ik opgegroeid met honden, van huis uit waren dat jachthonden (Drentse Patrijs).

Wat mij altijd op het hart is gedrukt, als je een hond aanschaft weet waar je aan begint en wees er goed voor, maar behandel je hond als hond, dus geef hem of haar een hondenleven (en dan in de goede zin van het woord). Nou daar ben ik toen achter gekomen, weer of geen weer uit met die hond!!!, avondje stappen prima maar geen excuus, dus de volgende morgen weer vroeg op en de hond zijn nodige beweging geven!!!Maar uiteindelijk zul je zien dat als je goed bent voor je hond, consequent en veel geduld hebt dat het je beste kameraad wordt. Nadat ik uit huis ben gegaan ben ik in bezit geweest van een Golden Retriever, Tervuerense- en Schotse herders.

Op dit moment ben ik de eigenaar van een geweldige Oud Duitse Herder (Sionnach).Door Sionnach ben ik bij Mark Wibier terechtgekomen, ik wilde wat meer doen met mijn hond. De manier van lesgeven spreekt mij erg aan, ik train nog altijd met Sionnach, zowel ik als Sionnach beleven hier veel plezier aan. Het positief trainen, de lichaamstaal en gedrag begrijpen van de hond staan hoog in het vaandel.Dit is van groot belang om een fijne kameraad van je hond te maken, baas en hond moeten namelijk veel plezier aan elkaar beleven!

Na een gedegen interne opleiding bij DTC, en de cursus AV bij O&O heb gehaald, geef ik sinds twee jaar zelfstandig les bij onze hondenschool. Daarnaast probeer ik veel te lezen over honden en hun gedrag.

Ik geef op dinsdagmorgen les, op dit moment zijn dat puppy- en vervolgcursussen met een stukje fit for fun. Ontzettend leuk om te doen, alleen al omdat elke hond weer anders is, en dit geldt trouwens ook voor de baas.

Wat ik erg belangrijk vindt is dat U samen met uw hond veel plezier beleeft aan de cursus, met als doelstelling een gesocialiseerde hond die goed kan omgaan met soortgenoten en mensen.

Daarom ben ik een voorstander van positieve training waarbij de hond zowel lichamelijk als geestelijk aan zijn trekken komt.