Fokke Kiers

Barpersoneel

Het begon allemaal in het begin van 2004 toen we onze bouvier Nouschka kregen. Onze toenmalige dierenarts adviseerde ons om meteen een cursus te gaan volgen met haar omdat ze best een moeilijke pup was. Hij vond Dog Training Center in Schoonebeek de beste en zo zijn we dus hier terecht gekomen. Nouschka is tijdens alle cursussen die ze gevolgd heeft een schat van een hond geworden, die als de beste luisterde! Ook wij hebben er veel geleerd! We dachten voor die tijd dat we onze honden goed opgevoed hadden (en eigenlijk waren ze altijd allemaal best wel lief en luisterden ook redelijk goed!), maar zo’n lieve en gehoorzame hond als onze Nous hebben nooit gehad. Jammer dat ze maar 5,5 jaar mocht worden…

Nu trainen we wekelijks met onze Kaya, een labrador. Ze is 3 jaar en inmiddels kunnen we stellen dat de trainingen ook voor haar super positief uitpakken. Als veel te enthousiaste pup, lijkt ze nu een lieve, rustig labrador te worden.

In de periode dat we trainden met Nouschka, viel een van de barmedewerksters uit wegens ziekte. We kwamen als vrijwilligers uit de voetbalwereld en wilden NOOIT geen vrijwilligers werk meer gaan doen, dat kostte te veel vrije tijd. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan! Toen we dat hoorden waren we meteen bereid om die opengevallen plek op te vullen. Vanaf juli 2004 zijn we dus wekelijks te vinden achter de bar.

En hiervan hebben we nog steeds geen spijt! Met ons beidjes gaan we elke week met plezier naar Schoonebeek. En proberen we het met een gezellig praatje , onder het genot van eventueel een lekkere kop koffie/thee, iedereen naar de zin te maken!

De donderdagavond en 1x in de 14 dagen op zaterdagochtend zijn onze vaste tijden. Daarnaast zijn we soms ook op andere dagen aanwezig om in te vallen voor één van de andere vrijwilligers! Uiteraard zijn wij ook bij de evenementen van DTC aanwezig om ons steentje bij te dragen (mooiste hond DTC, DTC-café etc.).

Fokke Kiers